Hvad ved du om lus - en lille quiz!

IDAG ER DET STORE LUSEDAG!

lus-navnesnak-dk

Idag er det store lusedag. Og vi skal/kan alle gøre et kæmpe forsøg, for at komme de lede sataner til livs.
Bare ved tanken kribler det i min hovedbund, og følelsen er forfærdelig. Det er rigtig “sæson” for lus for tiden. Og selvom alle gerne vil undgå at få de lede sataner med hjem, så er det desværre ikke tilfældet for alle.

Tjek dine børn idag…, også de korthåret. Det er bare hurtigere overstået, men tjek dem. Du skal have fat på en lusekam, så afsted efter én – det er nødvendigt. Og så skal der bruges balsam.

Lidt tips til lusebekæmpelse:
1. Kæm i vådt balsameret hår. Våde lus bevæger sig ikke, samt det er lettere at redde igennem håret fyldt med balsam.
2. Red først håret igennem med en almindelig kam og kæm så med tættekammen fra hårrod til hårspids.
3. For hvert strøg tørres tættekammen af i et stykke ensfarvet køkkenrulle – husk at tjekke for lus. Husk børn er gode lusejægere.
4. Findes der lus ved kæmningen, fortsættes kæmningen til der ikke længere findes lus. Således vil der kun være æg tilbage, som klækker i løbet af 10-11 dage. Kæm hver anden dag i perioden. Perioden forlænges, hvis der findes store levende lus ved en af de senere kæmninger.

Vær tålmodig og gør det ordentligt. Ellers vil det tage vanvittig lang tid at få dem udryddet hjemme ved jer!

Vi som forældre, nok især os mødre, ser så vanvittig vredt til lus (fair nok). Jeg faldt over dette lille skriv og syntes faktisk, at det er meget rammende:
“Lus er et sundhedstegn!
Hvis ens barn kommer hjem fra skole med lus, er det faktisk et tegn på noget positivt. Det er nemlig et tegn på, at børnene har venner. En enspænder bliver ikke smittet med lus, for lusene smitter kun via tæt fysisk.

Herhjemme havde vi en ordentlig omgang lus for tre år siden. Det var så forfærdeligt. Min søn kom hjem med det/dem fra børnehaven, han fik så smittet mig og til sidst opdagede jeg så, at min datter også havde lus, hun var kun ½ år gammel. Det var en skrækkelig tid og det tog mig lang tid, at få dem udryddet…, rigtig lang tid. Men det lykkedes og siden har vi ikke haft lus herhjemme. 7-9-13!

Hvis nogen har gode råd eller ligende, så del dem meget gerne med os andre.

Hvad ved du egentlig om lus?? Det indlæg skrev vi igår og du kan læse det her og lave “den lille quiz om lus”.

 

Udgivet af: CK ♥

 

Billedet er lånt fra eb.dk

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad ved du om lus - en lille quiz!