UGENS NAVN ER SMILLA

Interview med Rikke May fra “The Insider”

bella-pigenavn

Rikke May, som er kvinden bag bloggen The Insider og skribent hos selveste ChriChri.dk, har været så sød at at fortælle om lidt om sig selv, og ikke mindst hendes datters navn og navne generelt. Hendes sjove og ærlige svar kommer her:

Fortæl om dig selv og din blog
Min blog startede i sin tid (2012), da jeg i ti år havde levet et hektisk liv i modebranchen – og pludselig fandt mig selv siddende på min hvide IKEA sofa, hvor jeg havde svært ved at stave, huske og i det hele taget rumme mig selv.  Jeg var desværre ude for en ulykke, hvor jeg var blevet påkørt af en bil. Da jeg skulle krydse en vej i indre by, med hånden fuld af mønter og en P-billet, drejede bilen om et hjørne, og fik ikke set, at jeg var ved at krydse. En kombination af uheldigheder gør, at han påkører mig med 70 km i timen, og jeg bliver slynget 3 meter op i luften, ryger ned og knuser hans frontrude med hovedet. Slaget til hovedet gjorde, at mange af de sanser, følelser og ting jeg kunne før – de skulle læres på ny.
Jeg havde et moment, hvor jeg både var vred og frustreret. Jeg havde været vant til at rejse rigtig meget, og var altid på farten, og nu kunne jeg ikke en gang rumme min egen datter på 3 år. Så på alle fronter følte jeg, at jeg fejlede enormt meget. Jeg slog ikke til som mor, og min krop lukkede bare ned. Det er den dag jeg kalder “a new kinda normal” og fra den dag af, var mit liv for evigt forandret, og aldrig det samme.
Efter mine mange år i modebranchen, mente min veninde ACIE, at jeg burde lave en blog, hvor jeg kunne skrive om fashion, sæson tendenser – og mine egne personlige erfaringer og følelser.  Det skulle vise sig, at være min retning og hurtigt med tiden, blev det til flere følelser end tendenser. Det at få lov til at kæmpe sig tilbage til en “normal” hverdag og ikke kæmpe alene, det gjorde bare, at det var lidt nemmere og ikke så smertefuldt. Bloggen startede med at hedde THE INSIDER, fordi jeg skulle skrive om mode. Jeg havde jo selv været “bag scenen”, så jeg kunne dele alle hemmelighederne – men det blev mere til at være historier fra inde bag hjertet. Og dem var der rigtig mange af. Man finder hurtigt ud af, man ikke er den eneste der kæmper en kamp, og man er ikke alene med det. Det var en kæmpe hjælp at flere kunne relatere til det – og vi kunne hjælpe hinanden 😉 Det hjalp i hvert fald mig.

Da du selv var barn, havde du da selv nogle fortrukne navne, som du drømte om at bruge til dine egne børn?
Altså nu er jeg selv opkaldt efter en tøjbutik i Nyborg, der i 80´erne hed “Rikke & Rasmus”, og jeg er jo Rikke-delen i det navn, og så måtte min lillebror jo hedde Rasmus (tak for opfindsomheden mor & far), den skiftede dog navn efterfølgende til LA CHICA, så kan man jo kun være taknemlig for, at man fik det første navn, selvom mine forældre var tosset med Spanien, og kunne måske godt have været fristet til at have nuppet det navn i stedet “ Chica May” – de snakker ikke spansk, så de ville aldrig have gættet, hvad det betød. Jeg drømte selv om at hedde Pia, og så kan man jo tænke for sig selv – ‘WHY’ – men det syntes jeg bare, var mega ‘sejt’, og alle seje piger burde hedde Pia. Men det er også bare et rigtigt 80´er navn. Rikke, Pia, Anja, Tanja, Dorthe, Caroline, Louise, Maria, Mette, Camilla, Anne, Stine – det er så godt som hele min folkeskoleklasse af pigerne, der hed det. 80´erne var bare fremme i skoene, og har avlet virkelig mange “street” navne.
Jeg ville selv rigtig gerne ha´ min datter skulle hedde Filippa, men det viste sig, at min kæreste havde været sammen med en pige, der hed det i hans unge velmagtsdage, så han mente ikke helt, det var passende. Så kan man så tænke over, hvor frisk en pige hende Filippa var. HA ; ) Så vi endte med en liste af pigenavne, og vi var slet ikke enige. Jeg ville have hun skulle hedde Isolde, og han var på Emilie. Mere milevidt fra hinanden kunne man næsten ikke komme.

Hvad hedder din datter, og hvorfor lige det navn?
Min datter hedder Bella, og er født i 2008. I det år var der ikke mange, der blev døbt det. Jeg kan se, at det stiger omkring med 50 stk. om året for tiden. Det er jo lidt et kælenavn for Isabella, men jeg vidste bare, hvis vi kaldte hende Isabella, så ville hun enten blive kaldt ‘Isa’ eller ‘Bella’. Derfor kunne jeg lige så godt bare korte det ned. Gøre det nemt for os alle. Min far var dog ikke vild med navnet til at starte med, han mente det lød som en hest eller Bella centeret. Selvfølgelig ikke den sammenligning man ønsker for sit barn, men vi er fra Fyn, og det tager bare lidt længere tid for os at indse, når noget er trendy. Lidt ligesom farven lilla, det tog også 5-6 sæsoner før vi endelig overgav os til den, og nu er den ikke sådan lige at slippe af med. Kærlighed ved 700-syn.

Har navnet Bella en speciel betydning for dig?
Navnet er rigtig specielt for mig, fordi det er min svigermor, der har valgt det. Vi var på en familietur til Venedig, da jeg var 6 mdr. henne. Vi snakkede om navne til ‘babyen’, og da Bellas far og jeg slet ikke kunne blive enige, var vi meget åbne overfor andre foreslag. Min svigermor er semi royal, og da prinsesse Isabella var blevet født i april 2007, var navnet Isabella og Bella pludselig blevet meget populært. Netop fordi hun som kælenavn, bliver kaldt Bella. Det var hun ret stor fan af – efter den dag var jeg slet ikke i tvivl, hun skulle hedde Bella, for det var noget hendes farmor godt kunne lide – og det synes jeg er en rigtig sød historie, til når hun en dag bliver stor, og måske selv får børn.
Så derfor Bella ❤️

 

Du kan her læse mere om vores idé bag bloggerinterview.

 

Udgivet af: CB ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UGENS NAVN ER SMILLA