Daniel navnebetydning – hvad betyder Daniel?

Navnet “Daniel” er af hebraisk oprindelse og betyder “Guds dommer” eller “Guds dom.” Det stammer fra det hebraiske navn דָּנִיֵּאל (Daniyyel), som er dannet af to elementer:

 1. “Dan” (דָּן) betyder “dom” eller “retfærdighed” på hebraisk.
 2. “El” (אֵל) er en reference til Gud.

Så samlet set betyder “Daniel” navnet “Guds dommer” eller “Guds dom.” Daniel er også et navn, der findes i Bibelen, og en berømt bibelsk person med dette navn er Daniel fra Daniels bog, hvor han blev kendt for sin visdom og evne til at tolke drømme og syn. På grund af sin bibelske betydning og popularitet er navnet “Daniel” almindeligt brugt i mange kulturer og har forskellige stavemåder og variationer på tværs af sprog.

Kendte med navnet Daniel

 1. Daniel Rye – Dansk freelance fotograf der blev holdt som gidsel af Islamisk Stat i 13 måneder.
 2. Daniel Radcliffe – En engelsk skuespiller, bedst kendt for sin rolle som Harry Potter i filmserien baseret på J.K. Rowlings bøger.
 3. Daniel Craig – En britisk skuespiller, der er kendt for at spille James Bond i flere James Bond-film.
 4. Daniel Day-Lewis – En engelsk skuespiller, der er kendt for sine mange prisvindende præstationer, herunder tre Academy Awards for bedste skuespiller.
 5. Daniel Defoe – En engelsk forfatter, bedst kendt for sin roman “Robinson Crusoe,” som er en af de tidlige eksempler på eventyrromanen.
 6. Daniel Kahneman – En israelsk-amerikansk psykolog og økonom, der modtog Nobelprisen i økonomi for sit arbejde inden for adfærdsøkonomi.
 7. Daniel Ricciardo – En australsk Formel 1-racer, der har konkurreret for hold som Red Bull Racing og McLaren.
 8. Daniel Cormier – En tidligere amerikansk mixed martial artist (MMA) og tidligere UFC Heavyweight og Light Heavyweight-mester.
 9. Daniel Handler – En amerikansk forfatter, der skrev børnebøgerne i “A Series of Unfortunate Events” under pseudonymet Lemony Snicket.
 10. Daniel Boone – En amerikansk pioner og jæger, der spillede en vigtig rolle i udforskningen og bosættelsen af det vestlige USA.
 11. Daniel Bernoulli – En schweizisk matematiker og fysiker, der er kendt for sin forskning inden for fluidmekanik og sandsynlighedsteori.

Skriv en kommentar