Nikolaj navnebetydning – hvad betyder Nikolaj?

Navnet “Nikolaj” er en dansk og russisk variant af det græske navn “Nikolaos” (Νικόλαος), der er sammensat af to græske ord:

 1. “Nikē” (Νίκη), som betyder “sejr.”
 2. “Laos” (Λαός), som betyder “folk” eller “mennesker.”

Så samlet set betyder “Nikolaj” noget i retning af “sejr for folket” eller “folkets sejr.” Navnet har en positiv og stærk betydning, da det er knyttet til ideen om triumf og sejr.

“Nikolaj” er et udbredt og populært navn i mange lande, især i Rusland og andre slaviske lande, samt i Danmark og andre dele af Skandinavien. Det er et tidløst og klassisk navn, der har været brugt i forskellige variationer i mange århundreder.

Mange måder at skrive Nikolaj på

Navnet “Nikolaj” kan staves på forskellige måder afhængigt af det sprog og den kulturelle kontekst, hvor det anvendes. Her er nogle almindelige stavemåder af navnet “Nikolaj” i forskellige lande:

 1. Nikolaj (Dansk)
 2. Nikolai (Russisk, tysk)
 3. Nicholas (Engelsk)
 4. Nicolas (Fransk)
 5. Nicolaus (Latin)
 6. Nicola (Italiensk)
 7. Nikolas (Græsk)
 8. Mikuláš (Tjekkisk, Slovakisk)
 9. Mikołaj (Polsk)

Disse er blot nogle få eksempler, og der kan være flere variationer af navnet “Nikolaj” afhængigt af den region og kultur, hvor det bruges. Stavemåden kan også variere i andre sprog, og det er vigtigt at tage højde for lokale konventioner, når man staver eller udtaler navnet.

Skriv en kommentar